Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Viikkokurssit 2019

Kurssit pidetään Taideseuran tiloissa
kerhotalo Sasekan kellarikerroksessa Vuosaaressa,
osoitteessa Kalkkihiekankuja 6 00980 Helsinki.

 

MAANANTAISIN

Öljy- ja akryylimaalaus klo 15–21, alkaen 9.9. 

Työskentelyä perinteisellä öljyvärillä, vesiliukoisella öljyvärillä tai
akryylivärillä oman valinnan mukaan. Kurssilla maalataan sekä annettuihin tehtäviin että omiin aiheisiin pohjautuen. Materiaali- ja värioppia ja ohjausta annetaan kunkin yksilöllisten tarpeiden mukaan. 

Kurssi on tarkoitettu sekä vasta maalausta aloittaville että jo pidempään harrastaneille, mikä otetaan kurssin ohjelmassa huomioon. 
Työskentelyaikaa on klo 15 – 21. Ryhmä jakautuu liukuvasti iltapäivä- ja iltaryhmiin. Opettaja Mari Pihlajakoski on paikalla 8 kertaa klo 16 – 19.
Opettaja ohjaa molempia ryhmiä ja välissä on teoriaosuus. Itsenäisesti työskennellään 4 kertaa.

Kurssin hinta on 80 €, viite 94715.


 

TIISTAISIN

Tiistaipaja klo 10–14, alkaen 10.9. 

Kurssi on tarkoitettu itsenäiseen työskentelyyn tottuneille maalareille, jotka haluavat saada sekä kritiikkiä että ohjausta kehittyäkseen ja uudistuakseen. Kurssilla maalataan annettuja tehtäviä tai oman aiheen mukaan.
Opettaja Katariina Salmijärvi antaa ohjausta ja kritiikkiä neljä kertaa
lukukaudessa klo 10 - 13. Kurssi kokoontuu 12 kertaa.

Kurssin hinta on 75 €, viite 5733.

 

Elävän mallin piirustus klo 18–20, alkaen 10.9.

Tällä kurssilla piirretään elävää mallia ja croquis-piirustusta. Kurssikertoja on syyskaudella 12, opettaja Pertti Summa on paikalla 5 kertaa.

Kurssin hinta on 85 € sisältäen mallimaksun. Viite 5720.

HUOM! Kurssi on muutettu kurssimaksuperusteiseksi, joten yksittäisiä
käteismaksuja ei enää peritä.


 

KESKIVIIKKOISIN

Taidetta monipuolisesti tussilla klo 18–20.30, alkaen 11.9.

Kurssilla tutustutaan syys- ja kevätkaudella monipuolisesti nestemäisen tussin käyttöön piirtäen, maalaten, roiskien ja raaputtaen. Tussia yhdistetään myös muihin kuvataidemateriaaleihin, kuten akvarelleihin, akryyliväreihin, pastelleihin, suolaan, sokeriin ja rasterikalvoihin. Työskentelyssä hyödynnetään eri piirustus- ja maalausvälineitä, kuten siveltimiä, tussiteriä, omatekoisia ruokokyniä ja hammasharjaa. Tutuiksi tulevat mm. tussin monipuolinen viiva, voimakkaat ja herkät harmaan sävyt, mustavalkoinen ja värikäs raapekartonkityöskentely, pen & wash, roiske- ja pesutekniikka sekä monet muut mielenkiintoiset sisällöt. Kurssi koostuu pääasiassa lyhyistä tehtävänannoista, mikä mahdollistaa monipuolisen sisällön, mutta samalla tarjotaan mahdollisuus myös syventyä itseään kiinnostaviin tussitekniikoihin. Osallistuminen ei vaadi tussin tuntemista taidevälineenä etukäteen. Tule mukaan tutustumaan tussityöskentelyn mielenkiintoiseen maailmaan! Kurssi kokoontuu opettaja Janne Torisevan johdolla 10 kertaa ja 2 kertaa itsenäisesti. 

Kurssin hinta on 85 €, viite 5746.

Lisätietoa materiaaleista voi kysyä janne.toriseva@gmail.com


 

TORSTAISIN

Torstaipaja klo 10-14, alkaen 12.9.

 Käsivarapiirustusta vaihtuvin välinein, eri materiaaleilla, erilaisissa ympäristöissä taiteilija Tero Annanollin johdolla: "Hyvä luonnostelutaito on korvaamaton apu sekä suunnittelijalle että taiteilijalle sekä tapa jolla arkistoit ja säilytät luonnoksesi vuosikausia. Tyhjänpäiväinen räpellys kahvin tahraamalla servetillä voi olla jonkun entisen loppu ja uuden alku!". Opettaja paikalla neljä kertaa, muina kertoina itsenäistä työskentelyä vaihtuvien teemojen pohjalta. Kurssi on suunnattu hajuttomia menetelmiä käyttäville. Kurssi kokoontuu 12 kertaa, opettaja on paikalla 4 kertaa klo 10-14. 

 Kurssin hinta on 75 €, viite 5762. (Mahdolliset museokäynnit omakustanteisia). 

 

Grafiikkaryhmä klo 18 – 21, alkaen 12.9.

Kurssilla työskennellään itsenäisesti ilman opettajaa. Osallistuminen edellyttää aiempaa kokemusta grafiikan teosta tai grafiikkakurssin käymistä. Tekotapa voi tuntua vaativalta, mutta on hauskaa ja tekijänsä palkitsevaa!

Kurssin hinta on 30 €, viite 5759.


 
LAUANTAISIN

Akvarellimaalaus klo 10–13, alkaen 14.9.

Kurssi soveltuu jo jonkin aikaa vesivärimaalausta harrastaneille, mutta myös aloittelijat ovat tervetulleita. Kurssilla työskennellään opettaja Elina Tammiranta-Summan kurssisuunnitelman mukaisesti. Omaa oppimista tuetaan teorian avulla. Kurssi kokoontuu syyskaudella seuran kurssitiloissa tai muualla yhteensä 12 kertaa – 10 kertaa opettajan johdolla ja 2 kertaa itsenäisesti. Opettaja on paikalla klo 10 - 12.30. Kurssin hinta on 85 €, viite 94566.


 

 

ILMOITTAUTUMINEN kaikille viikkokursseille 1.9. mennessä
ja vapaiden kurssipaikkojen tiedustelut:

Alina Arkonkoski ihts.kurssit@gmail.com 
tai puh. 040 129 1737, mieluiten tekstiviestillä.